web
analytics

 

 

FAQ n.a.v. Corona-maatregelen 25-01-2022

 

Laatste update 26-01-2022

Dinsdag 25 januari is er weer een Corona persconferentie geweest. Voor groepsaccommodaties zijn er geen beperkingen in aantal personen en groepen kunnen en mogen gewoon gebruik maken van het verblijf. Een QR-code of mondkapje is niet verplicht maar de groep kan er natuurlijk voor kiezen om deze wel te gebruiken. Deelnemers vanaf 18 jaar (buiten 1 huishouden) dienen 1,5 meter afstand aan te houden. Ook vragen we deelnemers voor aankomst een thuis-test te doen.

  1. Er zijn geen beperkingen in het aantal personen dat mag samenkomen
  2. QR code is niet nodig voor groepsaccommodaties
  3. Mondkapje is niet verplicht voor de groepsaccommodaties
  4. Deelnemers vanaf 18 jaar (buiten 1 huishouden) dienen 1,5 meter afstand aan te houden


1) Is een QR code verplicht?
Nee een QR code is niet verplicht voor het gebruik van de groepsaccommodaties. Je kan uiteraard wel als groep zelf ervoor kiezen gebruik te maken van de QR code. Het is dan aan de groepsleiding zelf om de controle uit te voeren.

2) Zijn mondkapjes verplicht?
Nee, mondkapjes hoeven niet gedragen te worden binnen de eigen accommodatie. De verplichting geldt alleen voor publieke of openbare plaatsen. Een groepsaccommodatie is een besloten plek waarbij alleen de groep zelf toegang heeft tot de accommodatie. 

3) Hoe zit het met afstand houden?
Deelnemers vanaf 18 jaar (buiten 1 huishouden) dienen 1,5 meter afstand aangehouden te worden.

4) Ik las iets over evenementen?
Het verblijf in 1 of meerdere groepsaccommodaties is geen evenement. Er is pas sprake van een evenement indien er ook een speciale evenementenvergunning nodig is.

5) Is een verblijf bij jullie veilig?
De Zwerfsteen heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's. De Zwerfsteen heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.

6) Ik vind het toch spannend. Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Onze groepsaccommodaties zijn gewoon open. Er zijn ook geen overheidsbeperkingen meer die een verblijf in de weg zitten. We zullen in principe de standaard annuleringsvoorwaarden hanteren.